dijous, 6 de setembre del 2018

COM FUNCIONA L'AMPA? PER QUÈ FER-ME'N SOCI?

Avui hem aprofitat la reunió informativa del menjador per presentar l'AMPA (quines són les funcions de l'AMPA en una escola, quins serveis s'ofereixen des de la nostra AMPA, qui som la nova Junta, etc.). És el primer cop que ho fèiem la nova Junta que comencem aquest curs, som novells i encara ens queda molt per aprendre, però aquest ha volgut ser un gest per apropar el màxim l’AMPA a totes les famílies de l’escola.

A banda de d'això també hem volgut convidar a les famílies a inscriure's com a socis de l'AMPA. Els SOCIS són un element fonamental de l'AMPA, sense socis no hi ha AMPA i sense AMPA l'escola es quedaria coixa. Qui vetllaria per què hi haguessin activitats extraescolars, la gestió del menjador, les festes i actes familiars, etc. ?

Els socis són l’element essencial de l’AMPA. El soci sempre és una persona, una família no pot ser sòcia tot i que pot actuar en representació d’una família, que és el que acostuma a passar amb les persones sòcies de l’AMPA.  Els socis tenen uns drets i uns deures que estan reflectits i definits amb claredat als estatuts de l’AMPA.

Drets dels socis
·         Participar en les activitats de l’AMPA
·         Tenir veu i vot a les assemblees generals
·         Elegir i ser elegits membres de la Junta Directiva
·         Consultar els llibres de l’associació.
Deures dels socis
·         Satisfer les quotes i derrames acordades per sostenir l’AMPA i les seves activitats (45 €/anuals actualment)
·         Complir els acords adoptats per l’associació a través dels diferents òrgans de govern.

A banda dels socis dins l’AMPA també hi ha la JUNTA DIRECTIVA, els que avui hem dinamitzat la reunió. La Junta Directiva és l’òrgan que regeix i coordina el funcionament de l’AMPA.
Entre d’altres funcions la Junta Directiva vetlla perquè es compleixin els objectius definits en els estatuts, posa en pràctica les decisions de l’assemblea, organitza les activitats, realitza la memòria d’activitats, administra econòmicament l’associació i la representa davant l’opinió pública. Les persones que formem part de la Junta som escollides en Assemblea i som pares i mares de l’escola que ens hi hem ofert de manera voluntària i altruista.  
Per últim, l’ASSEMBLEAque es l’òrgan suprem de govern de l’AMPA on participen tots els socis. És el lloc de reunió per intercanviar i obtenir informació, establir contactes, complir amb els estatuts pel que fa a l’obligació dels òrgans directius de rendir comptes de la seva gestió als socis. La tria i renovació de la junta directiva, la modificació dels estatuts i l’aprovació del pressupost anual són algunes de les tasques que s’han de fer en l’assemblea.
L’assemblea s’ha de reunir en sessió ordinària, com a mínim, un cop l’any. Normalment en el cas de l’AMPA de l’Escola La Cabana, té lloc a principis de juny i esperem que enguany sigueu tots els socis que hi participeu.
En resum, ser soci de l’AMPA és un  exercici de responsabilitat per al bon funcionament de l’escola. Per inscriure’s com a soci de l’AMPA només cal que ens empleneu la butlleta d’inscripció i ens la feu arribar mitjançant el correu electrònic de l’AMPA o bé ho deixeu a la bústia de l’AMPA de l’escola. L’ideal és fer-ho durant les primeres setmanes del curs. Una novetat que hem incorporat enguany és que un cop signada la butlleta aquest curs, la inscripció com a soci es renovarà automàticament cada curs i així no caldrà omplir-la més vegades.  
Us podeu descarregar els documents que hem lliurat a la reunió de presentació d’avui mitjançant els següents enllaços:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada