dijous, 3 de setembre del 2020

MASCARETES PER A LA CANALLA DE L'ESCOLA

Una part de les mesures de seguretat a l'escola aquest nou curs giraran al voltant de l'ús de les mascaretes. També és important la distància de seguretat, la higiene de mans i respectar els grups estables. 

Pel que fa l'ús de la mascareta, segons el Departament d'Ensenyament, cal tenir en compte: 

- La mascareta s'ha de portar posada de casa i en bon estat. 

- Es recomana que la mascareta sigui una mascareta higiènica reutilitzable que compleixi la normativa UNE. 

- Cada nen/a haurà de portar una bossa de casa per guardar-la.

- A educació infantil i primària, els nens i nenes d'un mateix grup estable de convivència poden relacionar-se sense limitacions i, per tant, sempre que les condicions epidemiològiques ho permetin, només hauran de dur la mascareta quan comparteixin espais amb nens i nenes d'un altre grup estable. 

- Malgrat això, si les condicions epidemiològiques ho requereixen, els nens i nenes, a partir de 6 anys, també hauran de dur mascareta a l'aula (com és el cas en aquests moments actuals). 


Per això, ens vam reunir amb la Direcció de l'escola a finals del curs passat i vam acordar oferir mascaretes des de l'AMPA per a tot l'alumnat de l'escola, de P3 a 6è, que compleixin els requisits exigits pel Departament d'Ensenyament, i així, col·laborar d'alguna forma amb les famílies:

Vendrem mascaretes higièniques reutilitzables i bosses de roba de 100% cotó. La mascareta i la bosseta per guardar la mascareta val 5 €

Hi ha dues talles: la talla petita per a l'alumnat de P3 a 1r i la talla gran per a l'alumnat de 2n a 6è. S'ha previst 1 mascareta i bosseta per alumne. 

Cada mascareta ve acompanyada d'un paper amb les instruccions de rentat i secat, que caldrà seguir per al bon ús i manteniment de la mateixa: 

L'AMPA financia el 50% del preu que ha costat l'elaboració de la bossa i mascareta. Aquesta inversió s'ha realitzat gràcies a la decisió de 46 famílies sòcies de cedir els diners corresponents a la part proporcional de l''últim trimestre del curs passat: MOLTES GRÀCIES!

Les mascaretes es podran adquirir durant les reunions informatives d'inici de curs dels propers dies, a les 17 h, al gimnàs de l'escola: 

- Dilluns 7 de setembre: Cicle Inicial

- Dimarts 8 de setembre: Cicle Mitjà i Superior

- Dimecres 9 de stetembre: Cicle Infantil

Es recomana portar l'import just: 5 €/mascareta. No es faran reserves.

Si alguna família interessada, per alguna causa justificada, no preveu venir a cap de les reunions d'inici de curs, caldrà que es posi en contacte amb nosaltres a través del correu: ampalacabana@gmail.com 

CONSIDERACIONS IMPORTANTS:

- Caldrà rentar la mascareta i bossa freqüentment. Per això, a banda d'aquesta mascareta, caldrà que les famílies en preveguin tenir vàries per a cada nen/a (ideal, una per cada dia de la setmana).

- A partir dels 25 rentats, tal i com indiquen les instruccions del fabricant, les propietats de la mascareta començaran a perdre propietats. 

- Serà imprescindible que les famílies marquin amb el NOM i COGNOMS del nen/a cada mascareta i cada bossa. El nom ha de estar en una part visible, fins i tot, marcar-lo per les dues cares si es considera necessari.

- Hi ha dues talles: la petita per als nens i nens de P3 a 1r i les grans per als de 2n a 6è. Tot i així, potser serà necessari ajustar a la mida i fesomia del nen/a, això serà possible reajustant les gomes de les orelles. 

- Des de l'AMPA es pot considerar fer més mascaretes al llarg del curs si les famílies sòcies valoren la necessitat que l'AMPA destini més recursos per tal finalitat (decisió que es prendrà en Assemblea General)


Esperem que us agradi la iniciativa i també que les mascaretes i bossetes agradin als vostres fills i filles! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada